Redacció i gèneres periodístics

Durada: 30 hores, del 6 d’octubre al 24 de novembre
Horaris: dilluns i dimecres de 19 h a 21 h.
Estudiants: 12 com a màxim.  
Preu: 255 euros (8,5 euros/hora). Es farà un 10% de descompte a les persones en atur, ex-alumnes, periodistes col·legiats i socis de l’Ateneu Roig.

Per a més informació, escriviu-nos a pas9nou@gmail.com o truqueu al coordinador del curs, en Kim Amor,  al 648 069 782.

 

PLANTEJAMENT
Buscar informació és el gran objectiu del o la periodista però després cal  explicar-la. La manera més tradicional de fer-ho és per escrit. És una habilitat que se sol donar per sabuda, però no és tan senzilla. En l’ensenyament formal no se sol ensenyar a redactar. Les opcions al nostre abast per descriure un fet amb paraules són infinites. Per què n’escollim una o una altra? Quines s’adapten millor al periodisme i què hauríem d’evitar sempre? Quines normes de redacció -i no d’ortografia o gramàtica- cal saber per escriure bé i comunicar?  I quin format és el més adequat per explicar la història que tenim entre mans?

PROGRAMA

• Redacció
Cada paraula compte. Quin tema tinc i què necessito. El lector mana, no l’autor. Un periodista no és un poeta. Per on començar: el cap, ordenada. Com millorar un text amb menys síl · labes, menys paraules i només alguns tipus de frases.

• Gèneres periodístics
Del breu al reportatge. Què vull explicar i com. Quina informació aprofito  i quina descarto. Com l’ordeno. Periodisme informatiu versus periodisme narratiu. El periodisme a pèl i en directe a través de Twitter.

• L’entrevista
Persones i personatges. Entrevista, diàleg o conversa? L’abans, el durant i el després. La importància d’escoltar. Com deixar anar de la llengua. Els límits de l’edició. L’atmosfera i els detalls.

PROFESSORAT

Encara estem acabant de tancar la plantilla de professors i professores d’aquest curs. L’any passat el van impartir el Jordi Pérez Colomé, la Lali Sandiumenge i l’Ariadna Trillas.  Coordinador: Kim Amor.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s