Periodisme audiovisual

Durada: del 6 d’octubre al 24 de novembre de 2014 (30 hores de classe)

Horaris: dilluns i dimecres de 9.45 a 11.45 h

Estudiants: 12 com a màxim

Professorat: Anna Giralt

Preu: 255 euros (8,5 euros/hora). Es farà un 10% de descompte a exalumnes, persones en atur, periodistes col·legiats i socis de l’Ateneu Roig.

Per a més informació, escriviu-nos a pas9nou@gmail.com o a info@bauab.net. També podeu trucar al coordinador del curs, Kim Amor, al 648 069 782 .
——————————————————————————–

Plantejament

El periodista del futur ha de conèixer tan bé el llenguatge escrit com el llenguatge audiovisual. Amb la crisi dels mitjans de comunicació tradicionals, el periodisme digital no només és una alternativa laboral, sinó que ofereix la possibilitat, insòlita fins ara, de fer servir simultàniament diverses narratives en un sol mitjà.

Els mitjans digitals requereixen un nou perfil de periodista, el multimèdia. Cal que sigui versàtil i domini la paraula, però també la sintaxi de la imatge i del material sonor, així com el muntatge i la construcció narrativa audiovisual per donar forma als relats periodístics.

Aquest curs, eminentment pràctic, està destinat a aquelles persones que desitgin conèixer les eines de l’audiovisual posades al servei de la comunicació periodística: des de la conceptualització d’una peça informativa, fins a la publicació on-line, passant per la gravació i edició del relat.

Mòduls

1. Anàlisi de les possibilitats del periodisme audiovisual en els mitjans digitals on-line. La vella escola, hereva de la televisió versus el relat periodístic d’autor.

2. Conceptualització d’una peça informativa, enfocament i gènere. Reportatge, entrevista, relat testimonial. Guió o escaleta.

3. Gravació de la peça. Ús de les eines de gravació domèstiques i professionals. L’ús del so: entrevista, so ambient, música i veu en off.

4. Muntatge del relat informatiu. Domini del programari d’edició bàsic. El ritme en els relats on-line. L’ús de la infografia i efectes visuals.

5. Publicació i difusió de les peces. Context i diàleg amb els altres elements d’una web.

Estudiants

Els curs té un màxim de 12 places i s’adreça a periodistes, estudiants de periodisme o qualsevol persona iniciada en el món de la informació amb poca experiència i coneixements de narrativa audiovisual. Cal que els alumnes disposin d’eines bàsiques de filmació i edició: càmera de vídeo (domèstica o professional) i programa d’edició (Pinacle (PC) / I-Movie (Macintosh)).

Professorat:

Anna Giralt: periodista independent llicenciada en Comunicació Audiovisual. Filma el seu primer documental a l’Iran l’any 2002 i des d’aleshores continua rodant a països com l’Afganistan, l’Iraq, Líban o Grècia, on resideix des de fa 3 anys. Els seus documentals han estat reconeguts i premiats en diversos festivals internacionals. Actualment col·labora amb mitjans internacionals com el GlobalPost, x-pressed, storyhunter i també amb El Periódico Diagonal i TV3. Web: www.docupraxi.net @docupraxi

Coordinador:

Kim Amor: periodista que ha desenvolupat gran part de la seva carrera professional com a corresponsal freelance a Amèrica Llatina, el Magrib i el Pròxim Orient. A Barcelona ha treballat per a CityTv i TVE. Actualment treballa a El Periódico de Catalunya. Ha coordinat tots els tallers de periodisme del projecte Bauab fets fins ara.

2 comments on “Periodisme audiovisual

  1. Núria Cornet ha dit:

    On es farà el curs sisplau

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s