Periodisme d’investigació

Durada:  Del 2 de febrer al 24 de març (30 hores de classe).

Horaris: Dilluns i dimecres de 19 a 21 h.

Preu: 300 euros (10 euros/hora). Es farà un 10% de descompte a exalumnes, persones en atur, periodistes col·legiats i socis de l’Ateneu Roig.

Alumnes: El grup estarà integrat com a màxim per dotze estudiants i està obert a tothom que hi estigui interessat i estigui iniciat en el món de la informació, tot i que no tinguin formació prèvia en periodisme.

Lloc: Carrer Congost, 9, baixos, barri de Gràcia (metro Fontana o Joanic).

Contacte: Per reservar plaça o per a més informació escriviu-nos a pas9nou@gmail.com  o poseu-vos en contacte amb el Kim Amor, coordinador del taller, al 648069782.

———————————————————————————————————————–

OBJECTIUS

Que els alumnes adquireixin els coneixements i les tècniques bàsiques i imprescindibles del periodisme d’investigació i del periodisme de dades a través de treballs pràctics, basats en el rigor i la independència informativa.

CONTINGUTS

  • Tècniques de reporterisme.
  • Les fonts d’informació.
  • Mètode i fases d’una investigació periodística.
  • El periodisme de dades.
  • + Analitzarem una selecció de treballs d’investigació amb el seus autors.

TREBALL PRÀCTIC

Els estudiants hauran d’elaborar un treball d’investigació que guiarà i supervisarà un tutor. La temàtica l’escolliran ells mateixos.

PROFESSORAT

Pere Rusiñol: Periodista d’investigació de llarga trajectòria professional. Va treballar per als diaris El País i Público i és un dels fundadors de l’exitosa revista satírica Mongolia i del mensual econòmic Alternativas Económicas.

Antonio Baquero: Periodista de El Periódico de Catalunya, especialitzat en terrorisme i crim organitzat. Corresponsal al Magrib i reporter de guerra a Kosovo, Iraq i Afganistán entre el 1998 i el 2005. Reporter de sucessos entre el 2009 i el 2014. Premi Rey de España de Periodismo 2013 pel ‘Cas Óscar’, la investigació periodística que va permetre alliberar un espanyol empresonat injustament a Nàpols.

Karma Peiró: Periodista freelance especialitzada en Internet. Ha treballat en les redaccions digitals dels principals mitjans de comunicació catalans i ha impartit Periodisme Digital a la UIC, UVIC, UOC i, ara, a la Blanquerna. Sota el paraigües de l’OKFN-Spain, va ser coorganitzadora de les I Jornades de Periodisme de Dades i Open Data (maig 2013). Coordina també les sessions mensuals de Periodisme de Dades del CCCB.

Albano Dante: Periodista freelance, especialitzat en la investigació de la sanitat pública catalana i director de la revista Cafèambllet. Coautor amb Marta Sibina del llibre Artur Mas, on són els meus diners?.

Coordinador, Kim Amor: Periodista. Ha desenvolupat gran part de la seva carrera professional com a corresponsal freelance a Amèrica Llatina (Lima), el Magrib (Rabat) i el Pròxim Orient (el Caire). Actualment treballa a El Periódico de Catalunya.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s