Fotografia

Els cursos de fotografia els organitza El Observatorio, un espai creatiu dedicat a l’ensenyament fotogràfic, fundat i dirigit pels fotògrafs Eugeni Gay i Camilla de Maffei.

El Observatorio proposa cada any tres cursos diferents, a més de tallers monogràfics intensius de cap de setmana.  Per a més informació, visiteu la seva web o truqueu al telèfon 669307989.

 

INICIACIÓ A LA FOTOGRAFIA D’AUTOR

És un curs general d’iniciació a la fotografia que combina una àrea tècnica i pràctica amb una altra de teòrica i de reflexió. S’adreça a tothom, amb l’únic requisit que sigui més gran de 18 anys.

Objectius:

  • Dotar l’estudiant de les eines tècniques imprescindibles.
  • Potenciar l’ús creatiu i emotiu de la càmera com a eina amb el suport del visionat i l’anàlisi d’obres d’autors de referència.
  • Analitzar la història de la fotografia i les seves etapes fonamentals, així com els llenguatges (estètics i narratius) de les diferents èpoques i pràctiques fotogràfiques.
  • Fomentar que l’alumne busqui una interpretació pròpia de l’entorn i de la seva identitat com a fotògraf. Orientar-lo en el desenvolupament d’un llenguatge i una narrativa personal.

LLENGUATGE FOTOGRÀFIC

Aquest curs s’adreça a qui, un cop hagi après la tècnica, busqui en la fotografia una eina d’expressió i un mitjà per explicar històries.  Es proporcionarà als alumnes els recursos necessaris per trobar el seu llenguatge propi i assolir un discurs visual coherent. El diàleg col·lectiu a classe en l’anàlisi de la imatge i els seus significats és una pràctica constant al llarg del curs.

Les temàtiques que s’abordaran inclouen des de la composició i el llenguatge fotogràfic, l’estètica i la post-producció al desenvolupament d’un projecte personal. Cada alumne n’elaborarà un, cosa que els permetrà posar en pràctica els coneixements adquirits i experimentar i explorar totes les fases del projecte creatiu.

FOTOGRAFIA DOCUMENTAL D’AUTOR

L’objectiu és guiar l’alumne en la realització d’un projecte personal centrat en la fotografia documental d’autor i en la reflexió, el debat i la recerca d’un llenguatge fotogràfic propi. Dos coordinadors vertebraran els sis mesos de durada del curs en col·laboració amb un equip docent de joves fotògrafs de carrera reconeguda, gestors culturals, editors i periodistes, com Samuel Aranda, Cristina de Middel, Tanit Plana, Jon Cazenave o Lurdes Basolí.

El curs d’adreça a estudiants amb un nivell avançat o a professionals que comencin. Cliqueu en aquest enllaç per obtenir-ne més informació i saber quins materials heu d’enviar per optar a una plaça.

 

Anuncis