Taller de periodisme d’investigació 2014

El 17 de febrer comencem a Pas9 la segona edició del Taller de reporterisme i periodisme d’investigació del projecte Bauab. És semblant al de l’any passat, però aquest cop incorporem el Periodisme de dades com una nova matèria. Col·laboren amb nosaltres els periodistes Albano Dante, Karma Peiró, Pere Rusiñol, Lali Sandiumenge i Justin Webster, entre d’altres.

 

INFORMACIÓ GENERAL

Durada: Quatre mesos (66 hores de classe)

Dates i horaris: Del 17 de febrer al 18 de juny. Dilluns i dimecres de 19 a 21.00 h

Preu: 630 euros en un únic pagament o 660 en dos pagaments de 330 euros. Descomptes a exalumnes, persones en atur, periodistes col·legiats i socis de l’Ateneu Roig.

Alumnes: El grup estarà integrat com a màxim per quinze estudiants i està obert a tothom que hi estigui interessat i estigui iniciat en el món de la informació tot i que no tinguin formació prèvia en periodisme.

Lloc: Carrer Congost, 9, baixos, barri de Gràcia, a l’associació cultural Pas9 (metro Fontana o Joanic).

Inscripcions: El termini d’inscripció acaba el 7 de febrer. Podeu fer la reserva de plaça ja!

Contacte: Per a més informació escriviu-nos a pas9nou@gmail.com També podeu posar-vos en contacte amb el Kim Amor, coordinador del raller, al 648069782.

OBJECTIUS

Que els alumnes adquireixin els coneixements i les tècniques bàsiques i imprescindibles del reporterisme i del periodisme d’investigació a través de treballs pràctics, basats en el rigor i la independència informativa.

CONTINGUTS

  • Tècniques de reporterisme.
  • Les fonts d’informació.
  • Mètode i fases d’una investigació periodística.
  • El periodisme de dades.
  • Eines digitals aplicades al periodisme.
  • + Analitzarem una selecció de treballs d’investigació amb el seus autors, aprendrem a auditar pressupostos municipals amb l’Observatorio Ciudadano del Ayuntamiento (OCAx) i parlarem de sistema judicial i periodisme amb el magistrat Santiago Vidal.

TREBALL PRÀCTIC

Els estudiants hauran d’elaborar un treball d’investigació que guiarà i supervisarà un tutor. La temàtica l’escolliran ells mateixos.

PROFESSORAT

 Justin Webster: Periodista especialitzat en periodisme narratiu. Ha col·laborat a The Independent Magazine, The Boston Globe Magazine, la BBC i l’agència Reuters, entre altres mitjans. Fundador de la productora JW Productions, amb seu a Barcelona, ha dirigit els documentals I will be murdered, Convict the Judge, The Madrid Connection, FC Barcelona Confidential

Lali Sandiumenge: Periodista freelance que des de fa anys investiga l’ús de les eines digitals per a l’activisme i el canvi social. Ha publicat el llibre Guerrillers del teclat, la revolta dels bloguers àrabs des de dins. Actualment col·labora al diari Público.

Pere Rusiñol: Periodista d’investigació de llarga trajectòria professional. Va treballar per als diaris El País i Público i és un dels fundadors de l’exitosa revista satírica Mongolia i del mensual econòmic Alternativas Económicas.

Karma Peiró: Periodista freelance especialitzada en Internet. Ha treballat en les redaccions digitals dels principals mitjans de comunicació catalans i ha impartit ‘Periodisme digital’ a la UIC, UVIC, UOC i, ara, a la Blanquerna. Sota el paraigües de l’OKFN-Spain, va ser co-organitzadora de les I Jornades de Periodisme de Dades i Open Data (maig-2013). Coordina també les sessions mensuals de Periodisme de Dades del CCCB.

Chris Moya: Hacktivista, desenvolupador de software lliure i defensor de la llibertat d’expressió a Internet. Va fundar la plataforma spainrevolution.com i és autor de la plataforma internacional Global Voices Online. Ha impartit tallers a diferents països sobre seguretat per a bloguers, llibertat d’expressió i democràcia.

Albano Dante: Periodista freelance, especialitzat en la investigació de la sanitat pública catalana i director de la revista Cafèambllet. Coautor amb Marta Sibina del llibre Artur Mas, on són els meus diners?.

Jordi Rovira: Periodista freelance que ha treballat a per diferents mitjans de comunicació, com El País o TV3. Coordina la revista Capçalera del Col.legi de Periodistes.

Jordi Corachán: Ha treballat durant divuit anys a El Periódico de Catalunya com a reporter d’investigació i enviat especial a conflictes. Anteriorment va ser redactor d’Interviú i col·laborador d’El País, El Correo Catalán i Radio 4. Actualment dirigeix el diari en línia Gramenet 2.0. 

Coordinador, Kim Amor: Periodista. Ha desenvolupat gran part de la seva carrera professional com a corresponsal freelance a Amèrica Llatina (Lima), el Magrib (Rabat) y el Pròxim Orient (El Caire). Actualment treballa a El Periódico de Catalunya.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s